Mi a lambdaszonda szerepe az autókban? Mi az a lambaszonda?

 

Mi az a lambdaszonda? Olvass részletesen az alkatrészről, vagy vásárolj olcsón! Gépjárművünk lambdaszonda hibája esetén nincs mit tenni, cserélni szükséges az alkatrészt, ha valóban lambdaszonda hibakódot olvasunk ki a megfelelő diagnosztikai műszerrel. Lambdaszonda hiba kiszűrése, ellenőrzése a legelső lépés az alkatrész cseréje előtt.

Rossz lambdaszonda
Lambdaszonda (angolul: oxigen senzor) hibái kihatnak a gépjármű hibamentes üzemeltetésére, és a feladata és a szerepe, hibamentes működése, elengedhetetlen egy modern gépjármű megfelelő működéséhez. Tipikus hibatünetek, hiba tünetei utalnak a lambdaszonda hiba jeleire. Ilyen a rángatás, túlzott üzemanyag fogyasztás stb. A lambdaszonda ár, árak sokszor irreálisan drágák, így nem mindegy, hogy honnan szerezzük be ezeket az alkatrészeket, legyen szó katalizátor utáni, vagy előtti szondáról.

Kiiktatása, kikapcsolása nem ajánlott, hiszen a szenzor a motor vezérlőegységnek szolgáltat hibás értéket, jelet, mely ezen értékek, jelek alapján állítja be a motor optimális működését. Ugyanaz érvényes, ha lambdaszonda nélkül működik a kipufogó rendszer, vagy kikötése esetén.

Gyakorik kérdések egyike, hogy mennyire megbízható a lambdaszonda tisztító? Lambdaszonda tisztítás házilag is megoldható. Tisztítása sok esetben helyre hozza a szenzort, amihez ajánlott speciális lambdaszonda tisztítót használni. Ha a tisztítás nem hoz szerencsét, akkor cserélni szükséges, ugyanis javítása nem lehetséges.

Kiszedése, könnyen megoldható. Néhány típusnál kiszedőre is szükségünk lehet, vagy lambdaszonda kiemelőre, kiemelő adapterre, kulcsra, kulcs készletre is a cserénél. Bár nem igényel nagy szakértemet a szenzor cseréje, de ha tehetjük, akkor szakember végeztessük el a munkát, már csak a garancia miatt is. De sokan próbálkoznak a cseréjével házilag is.

Lambdaszonda helyes működése, kimérése, tesztelése, mérése lehetséges lambdaszonda kimérővel. Lambdaszonda fűtés hiba, fűtés ellenállásának mérésére tökéletesen alkalmas egy egyszerű multiméter is.

Drága lambdaszonda helyettesítés lehetséges úgymond univerzális lambdaszonda bekötéssel is. Ezek bekötése már bonyolultabb dolog, így ezt érdemes szakemberre bízni, hiszen a régi alkatrészt csatlakozóját át kell szerelni az új szenzorra.

Eladó Opel Astra G, Fiat Punto, Suzuki Ignis, Ford Focus típusokhoz a legnagyobb választékban. Továbbá Golf 4, Honda Civic, Opel Vectra B, Daewwo Kalos lambdaszondától az Audi A8-ig, nálunk minden típusra beszerezhető. Több ezer típus és márka közül választható ki az ár- érték arányban a megfelelő termék. Denso, Delphi, NTK és BOSCH lambdaszondák teljes kínálata elérhető webáruházunkban.# meghibásodás tünetei, rángat, emulátor, trükkök

 

Forrás: ketmolnarauto.hu, 2020-07-07 15:53