konferencia mappa az irodában


Vessen véget az irodai rendetlenségnek! Vizsgáljuk meg, milyen irodai kellékekkel tudjuk megvalósítani a rendszerezést! Ma már az irodaszerek már igencsak nagy választékban kaphatók.


 


Először is  azokat a papírokat, amelyeket nem akarunk archiválni, azonnal dobjuk el vagy ha szükséges semmisítsük meg.


Az adatvédelem miatt nagyon fontos, hogy a szupertitkos, vagy már nem szükséges  dokumentumokat mihamarabb eltávolítsuk, és ne adjunk még csak esélyt sem a fürkésző tekinteteknek.


 


Az iratok mennyiségétől függően az alábbi lehetőségek közül választhatunk - a teljesség igénye nélkül – iratgyűjtő vagy irattartó mappa,  konferencia mappa, 12 rekeszes harmonika mappa, cipzáras irattartó mappa, emelőkaros iratrendező.


 


Irodába elsősorban az emelőkarosiratrendező kartonokat ajánljuk, de akár az A4-es mappák is jól hasznosíthatók. 


 


Hogy tényleg áttekinthető legyen az iratok rendszerezése fontos a gondos tervezés, amely bármilyen típusú –otthoni vagy irodai- célnak megfelel. A leggyorsabb, ha beszerzünk néhány emelőkaros iratrendezőt, gyorsfűző mappát, genothermet, gyűrűskönyvet. Nagyban megkönnyítheti a munkát, ha különféle színű emelőkaros iratrendezőt vásárol. Ha témánkét más-más színű irattartó mappába archiválja iratait, már nem is kell az iratrendezők közötti kereséssel töltenie idejét.


 


Az irodai gépeknek sok előnyük van. Egy szkenner mindig jól jön az irodában. A lapolvasó által számítógépre viheti a fotókat, iratokat, szerződéseket, fontos dokumentumokat így nem kell utána papíron tárolni. Bizonyára beletelik egy kis időbe a szkenner használatának megtanulása, de érdemes időt fektetni bele, hiszen egy rendkívül hasznos irodai gépről van szó. Jó alternatíva lehet a multifunkcionális nyomtató is. Típustól függően akár nyomtathat (fekete-fehér, színes), fénymásolhat, faxolhat, és szkennelhet is a segítségével egyszerre.

Forrás: wts.hu, 2018-07-01 00:01